Siamees, Oosters Korthaar en Abessijn Cattery

Wie zijn wij?

Mijn naam is Cathelijne van Eerden. Samen met mijn man Jaap en onze 3 kinderen Sascha ( 7 jaar ), Lars ( 2 jaar ) en Sanne ( half jaar ) wonen wij in Hoogerheide. Ik ben opgegroeid met Siamezen. Mijn vader is dierenarts en thuis hebben we in der loop der jaren verschillende katten gehad o.a. Siamezen en oosterse kortharen,  waar natuurlijk ook enkele nakomelingen van kwamen. Wat mij persoonlijk het meest aanspreekt in een siamees en de oosterse korthaar, is de gezelligheid die ze je geven, het aparte stemgeluid en de continue aanwezigheid.

Begin 2004 kocht ik mijn eerste siamees we waren net verhuisd en ik miste de gezelligheid van een kat. Onze eerste aangekochte siamees was Gizmo die ben ik zelf in Lelystad gaan halen. Een schat van een kat waar mijn dochtertje Sascha gelijk helemaal gek van was. Een siamees is echt een kat die heel goed in een gezin past maar zich ook behoorlijk kan hechten aan iemand.

Gizmo had een stamboom. Zijn lieve karakter en zijn mooie verschijning deden mij ertoe aanzetten, om hem te gebruiken voor dekkingen. Inmiddels heeft hij al meerdere nakomelingen die uitblinken van gezondheid en die allen het eigenzinnige karakter van onze gizmo bevatten. Momenteel geniet onze Gizmo van een wel gegund pensioen.

 Een jaar later begin 2005 kwam onze Misty een siamees seal tabby pointje. We hadden haar bij een fokker in Amsterdam gehaald. Zij zat daar destijds met een heleboel andere katten als herplaatskat. Misty heeft een tragisch leven gekend. Zij is in ruim een jaar later helaas overleden aan de gevolgen daarvan.  Maar wij zullen haar nooit vergeten. Zij heeft dan ook een speciaal plekje in de rubriek Memoriam.

Maar helaas hadden wij ook hierna nog steeds geen geluk.  Onze volgende aankoop was Bonnie. Een havana poesje, die helaas niet ouder dan 6 maanden mocht worden.  Bonnie kon geen voedsel meer opnemen. En ook voor haar hebben wij een speciaal plekje op Memoriam.

Amy kregen we toen ze een half jaar was. Zij is een hele sociale poes die zeer sociaal is naar andere katten. Wij zijn dan ook dol op haar.

Onze volgende aankoop was Asra. Een havana poesje. Zij komt bij Cattey Sinuhe vandaan. Asra is een schitterende kat om te zien en wij zijn erg blij met haar. Asra doet het ook erg goed op shows. Daar zijn wij erg trots op.

Dan hebben wij nog onze Anne. Zij is een nakomeling van ons eerste nestje uit Amy en Gizmo. Onze mooie chocolate point siameze dame heeft een zeer eigenzinnig karakter en is makkelijk in de omgang.

Elsa ons kleine havana poesje. Zij komt uit Gelderland en is een kat die erg aanwezig is. Ik ben erg benieuwd hoe zij zal uitgroeien.

Dan een vreemde eend in de bijt. Sinds kort woont  Abby een abessijntje in onze Cattery. Ik ben met het ras in contact gekomen op kattenshows. Betoverd was ik door hun uitstraling en ik was dan ook vastberaden om er ooit nog eens aan te schaffen. En dat is Abby geworden. Abby  is een zeer speels katje, waar wij veel plezier aan beleven. Als alles naar wens zal verlopen, dan zullen wij als cattery af en toe een nestje van haar hebben.

Wij vinden het heel belangrijk om goed te weten, om de mensen die bij ons een kitten willen kopen te leren kennen. Wij vinden het namelijk ook erg belangrijk om contact te houden met de nieuwe eigenaars van onze kittens. Zodat wij over alles wat onze kittens meemaken op de hoogte blijven.

De foto's die wij toegestuurd krijgen van de nieuwe baasjes van onze kittens,  zullen wij plaatsen in onze rubriek vorige nestjes.

FokdoelHet fokdoel van Cattery Seelah Maew is, om op een goede en gezonde manier onze katten te houden in een huiselijk sfeer. Onze katten vormen een deel van ons gezin.

Wij fokken Siamezen en oosterse kortharen. Oosterse kortharen specifiek in de kleur Havana. Daarnaast fokken we met moderne types, doch niet uiterst extreem.

Om de lijnen zo zuiver mogelijk te houden en om zo erfelijke ziektes uit te sluiten, fokken wij uitsluitend met zuivere lijnen. Wij vinden het zeer belangrijk, om voordat wij besluiten een nestje te nemen bij onze katten, deze eerst een aantal keren te showen. Het behaalde showresultaat van onze katten kunt u vinden bij de rubriek ''shows''.

Sinds kort hebben wij ook een nieuw ras toegevoegd aan onze cattery. Namelijk een Abessijn. Ik ben altijd betoverd geweest door hun waanzinnige uitstraling. Mij terdege bewust van de papierwinkel, die het ras met zich mee brengt, hebben wij toch beslotten om er helemaal voor te gaan. En mocht onze kleine meid, tegen die tijd haar eerste nestje verwachten, dan zal zij uitgebreid getest zijn.  Zodat wij op een goede manier het ras bevorderen.

Cattery Seelah Maew is aangesloten bij de N.V.v.K., Sok, Siok en Aby2000.

Cattery Seelah Maew bedankt U voor het bezoek aan onze website. Wij zouden het erg waarderen wanneer U een berichtje achterlaat in ons gastenboek.

Onze website zal regelmatig geüpdatet worden.
 

(Wij zijn vanaf 18 Augustus 2006 Online)